Geoblog.pl    pamar    Podróże    Podróż życia, czy raczej podróżniczy koszmar    Strach przed podróżowaniem?
2026
mar

Strach przed podróżowaniem?

Polska
Polska, Warszawa

Słowo się rzekło, następnego dnia po wylądowaniu, kupiliśmy bilety do Lizbony, stamtąd chcieliśmy dostać się do Fatimy.
Lecimy w piątkę, ja, Paweł, jego i moja mama, i koleżanka mamy, która spełnia swoje marzenie.
Czy po pobycie w Katarze boję się podróży? Na pewno nie jestem traktuje sprawy bezpieczeństwa tak beztrosko jak wcześniej. Sytuacja na świecie zmienia się, coraz więcej krajów wysyła groźby. A samoloty będą latać do pierwszej rakiety.
W momencie, gdy tworzę ten wpis, boję się podróżowania, ale jeszcze bardziej boję się, że nie zdążę zobaczyć tych wszystkich pięknych miejsc, że nasz świat się kurczy, a możliwości poruszania się ograniczają.

Dlatego po dwóch dniach od wylądowania ponownie wsiadamy na pokład samolotu i lecimy do Portugalii. I chociaż jest to absurdalne, to jednak pod skórą czai się niepokój.
Jeździłam kiedyś konno. Zdarzyło mi się spaść z konia z stłuc nos. Instruktor kazał mi natychmiast wsiąść na konie, żeby nie zakorzenił się we mnie strach.
Tę samą metodą stosujemy tutaj.

zwiedzili 26.5% świata (53 państwa)
Zasoby: 453 wpisy453 1720 komentarzy1720 2810 zdjęć2810 62 pliki multimedialne62

05.01.2026 - 06.01.2026

29.03.2024 - 10.03.2025